Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani. Vinul reflecta caracterul „terroir-ului”. La culoare e galben auriu, cu reflexii stralucitoare. Este un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific de pere coapte, caise, infuzie de tei. Asocieri culinare: friptura de rata si de curcan.
În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme.
Un vin plin, cu caracter sec ce lasa o aroma sofisticata pe cerul gurii. Galben auriu, reflexe verzui, limpiditate buna. Mineral, cu usoare tente florale de salcam si cu descoperirea fructelor albe coapte in fundal (piersici, pere) si ananas. Aciditate buna, eleganta, echilibru si post gust lung. Asocieri culinare: salate cu carne, bucătărie asiatică,...
Vin creat în onoarea principesei Transilvaniei Sophia Bathory, care în anul 1650 a donat păduri și vii bisericii din Carastelec, scrisoarea ei de donație fiind prima documentare scrisă a prezenței viticulturii în sat.
Un vin cu arome de fructe tropicale (banane), agrișe, piersici albe, miere, ușoare aspecte autolitice (drojdii). Aciditate foarte bună, alcoolul bine integrat, mineralitatea completează. Un vin elegant, cu un postgust foarte bun. Asocieri culinare: Brânzeturi semitari, curcan, pui, pește, plăcintă cu brânza dulce, nuci și stafide, tarte de fructe,...
Vinurile produse din Torrontes prezintă arome de trandafiri, coajă de portocală, piersici albe, museţel, miere sau cuişoare. În gură, înrudirea cu Muscat-ul este evidentă, vinul fiind vibrant cu o exuberanţă aromatică ce îl face perfect pentru a fi servit ca şi aperitiv. Prin învechire, aromele se schimbă şi vinul devine mai complex şi mult mai rotund pe...
Arome intense de pere zemoase si pepene galben imbogatite de influentele vanilate datorate lemnului de stejar in care a stat acest vin. Textura catifelata si onctuoasa si o aciditate vioaie iar impresia generala este a unui vin intens si proaspat, bine echilibrat. Asocieri culinare: brânzeturi cu crustă de mucegai, carne de pui sau curcan şi deserturi cu...
Un tovarăş de joacă sprinten şi plin de voie bună, ca un copil ce aleargă neobosit peste dealuri de dimineaţă până seara. Acid şi plin de vervă, parfumat şi revigorant ca un buchet proaspăt de flori de viţă-de-vie şi soc, de flori de câmp şi iarbă subţire. O evadare scurtă şi nepretenţioasă, nesolicitantă, bună de amintit cât sunt de importante clipele...
Un vin proaspat, cu arome intense de lamaie, pepene galben si nectarine; cu aciditate buna ce ii confera persistenta si vioiciune.