Dragi pasionati de vin,
Ne reintalnim Joi, 01 August 2019, pentru a degusta vinuri rose romanesti si internationale selectate de Marvin WineShop. Ce va propunem spre degustare?
1. Portugalia- Calcada- Vinho Verde Rose- Vinhao
2. Franta- Chateau Minuty Provence- Grenache, Cinsault, Syrah
3. Africa de Sud- Makulu Rose- Pinotage
4. Italia- Jasci& Marchesani Rose- Montepulciano d'Abruzzo
5. Spania- Tobia Rose- Tempranillo, Graciano
6. Tunisia- Les Vignerons de Carthage Rose- Grenache, Merlot, Cinsault
Despre Vinurile Rose:
Se poate spune despre vinul rosé că vine ca o completare în spaţiul dintre vinul roşu şi cel alb. Însă vinul rosé are propria lui personalitate.
Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor negrii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă. Că vă faceţi o idee, vă vom spune că vinurile roşii sunt obţinute adesea după ce strugurii au fost lăsaţi să fermenteze săptămâni bune, în timp ce, în cazul vinurilor rosé, aceste capătă culoarea în numai câteva ore.
Producătorul de vin are controlul absolut asupra culorii vinului şi ştie exact când trebuie să îndepărteze cojile strugurilor negrii responsabile cu pigmentarea. După cum cred că întuiţi deja, aproape orice sortiment de struguri negrii de vin – de la Cabernet Sauvignon la Syrah – poate fi folosit pentru a obţine vinul rosé. Totuşi, există anumite stiluri şi anumite soiuri de struguri care sunt agreate în mod deosebit pentru obţinerea acestei băuturi.
Există, aşadar, trei modalităţi primare prin care se poate obţine vinul rosé şi le vom explica în continuare.
Povestea fiecărei sticle de vin rosé începe, desigur, cu recoltarea şi sortarea strugurilor. Imediat după, fructele sunt desprinse de pe ciorchine cu ajutorul tradiţionalei prese. Apoi urmează partea cea mai interesantă poate, cea în care mustul este lăsat în contact cu cojile de struguri roşii pentru o anumită perioadă de timp.
Aşa cum spuneam şi mai sus, producătorul de vin are control complet asupra acestei etape în care vinul este lăsat să capete culoarea dorită. Astfel, perioada în care mustul rămâne în contact cu cojile de struguri roşii, poate varia de la două ore – pentru o nuanţă foarte deschisă – până la 20 de ore – în cazul vinurilor rosé mai închise la culoare. De fapt, cu cât mustul stă mai mult în amestecul cu cojile, cu atât culoarea vinului se intensifică. Interesant, nu?
Odată ce mustul a căpătat culoarea dorită, cojile rolul cojilor se încheie şi este timpul ca lichidul să fie lăsat la fermentat. Vinul este stabilizat pentru o perioadă de timp, iar apoi este îmbuteliat şi ia drumul către paharele celor care-l îndrăgesc.
Sursa: wineful.ro
Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 30 de persoane.
Taxa de participare/voucher: 50 lei/persoana (se achita la sosirea in locatie, iar taxa va functiona ca voucher pentru achizitia a minim o sticla de vin din gama producatorului la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!
Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro
Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!