Eveniment Joi, 06 Iunie 2019, ora 19:30 - Degustare Crama 1000 de Chipuri

Dragi prieteni ai vinului,

Ne revedem Joi, 06 Iunie 2019, de la ora 19:30, in compania celor de la Crama 1000 de Chipuri. Ce ne propun acestia spre degustare?

1. Sauvignon Blanc 2018
2. Tămâioasă Romanească 2018
3. Rose- Pinot Noir 2018
4. Shiraz, Pinot Noir 2014
5. Shiraz 2015
6. Distinctis- Merlot, Cabernet Franc 2014

Despre Crama 1000 de Chipuri:

In 2007 au inceput pregatirile pentru plnatarea primilor butasi de vita de vie in Podgoria Fintesti-Naeni din Dealu Mare. Anii urmatori, au plantat pe suprafete carer insumeaza astazi 63 de hectare, cu urmatoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca.

Pamantul - Solurile au la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacitice, depozite de nisipuri fine in alternanta cu pietris format din fragmente de roci cristaline, lehmuri si loess.

Altitudinea - 350 metri

Via - Densitatea la plantare 4545 plante/hectar. Spatiul intre randuri 2.2 metri distranta intre plante pe rand la 1 metru. Suprafetele plantate cu Feteasca Neagra si Tamaioasa au o densitate mai mica, distanta intre plante fiind de 1.1 metri. Forma de cultura- Guyot simplu, care asigura o productie limitata.

Productia este in functie de soi intre 3-6 tone de struguri la hectar. Proportia soiurilor este e 75% rosii si 25% albe.

Procesul de vinificare este dedicat revelarii personalitatii varietale a ffiecarui soi, in conditiile ofertie de zone Fintesti din Dealu Mare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor. Limpezite in prealabil prin decantare gravitationala, tocmai pentru a retine prospetimea si aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate in tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afecteaza organoleptic produsul finit.

In cazul vinurilor rosii, se practica o macerare-fermentare timp de 3-4 saptamani la temperaturi intre 20 si 28 grade Celsius pentru o extractie optima a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat cu fermentatia alcoolica finalizata sau pe final va fi separat de boabe si tras in tancuri pentru finalizarea fermentatiei malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase.

Dupa finalizarea acestor procese, se decide daca vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor ramane ca atare sau daca mai tarziu vor fi cupajate.

Ajustarea procesului fermentativ este atat stiinta cat si intuitie. Mici parametri se pot modifica zilnic in decursul acestui proces. Vinificatia in sine este atat stiinta, cat si intuitie, pasiune. In fiecare an strugurii sunt diferiti, clima e diferita, vinurile evolueaza in mod diferit. Micile "ajustari" pe care le fac ei pe parcursul vinificatiei se adauga la un mecanism complex care duce la nasterea vinului.

Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 30 de persoane.
Taxa de participare/voucher: 50 lei/persoana (voucher pentru achizitia unei sticle de vin din gama producatorului la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!

Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro

Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!