Eveniment Joi, 27 Februarie 2020, ora 19:30 - Degustare Soiuri Autohtone

Dragi prieteni ai vinului,

Dupa degustarea de Feteasca Neagra de saptamana trecuta, ne revedem Joi, 27 Februarie 2020, de la ora 19:30, pentru a degusta o selectie de vinuri autohtone rosii pe care le ofera Romania din diferite arealuri geografice. Ce va propunem spre degustare? Vom afla in cadrul degustarii, vinurile urmand a fi degustate in orb.

Cu ce soiuri dorim sa va captam atentia:

1. Babeasca Neagra: Rezultat al selecției populare, se presupune că vechimea lui este din perioada geto-dacilor[4]. La începutul secolului XVII, vinul roșu de Nicorești (din soiul Băbească neagră) era elogiat de cardinalul Franței, Richelieu. Strugurii sunt rămuroși, cu boabe de mărime mijlocie, rotunde, puțin turtite, de culoare neagră-albăstruie. Ajunge la maturitate deplină în a doua jumătate a lunii septembrie. Este un soi foarte productiv asigurând frecvent o producție de 13-18 tone/ha, iar în unii ani chiar 25 tone/ha. Strugurii acumulează peste 180g/l zaharuri ajungând chiar la 210-220 g/l. Vinurile obținute au o tărie alcoolică de 10-11,5% și o aciditate totală de peste 5-6 g/l mult mai ridicată față de alte vinuri roșii conferind vinului o prospețime accentuată. În primul an, culoarea vinului este roșu-rubiniu nu prea intens, dar vie și strălucitoare. Dezvoltă o aromă specifică asemănătoare strugurilor copți din care provin. Vinurile din Băbească neagră sunt vinuri ușoare, mai puțin estractive, care se servesc la o temperatură de 10-15 °C. Se consumă de preferință la preparate din carne - pui fript sau la cuptor, frigărui, cotlet de miel sau friptură de vițel. Datorită conținutului moderat de alcool și acidității ridicate, vinurile din Băbească neagră se pretează pentru obținerea unor vinuri spumante roze și roșii, unice ca gust și aromă.

2. Novac: Soiul de struguri Novac a fost obținut la SCDVV Drăgășani, prin selecţie individuală de către Mărculescu Mircea rezultând din hibridarea sexuată între soiurile Negru vartos și Saperavi, fiind omologat în 1987. Caractere ampelografice. Frunzele adulte au mărime mijlocie cu trei şi cinci lobi, florile sunt hermaphrodite normale de tipul 5, soiul fiind autofertil. Strugurii sunt uniaxiali, de formă conică şi mărime mijlocie (240-260 g),cu boabe inserate des pe ciorchine. Bobul este mijlociu (2.0–2.5 g) de formă ovaidată, au culoare neagră-albăstruie, acoperită cu pruină, pulpa are culoare roşie, este zemoasă, nearomată şi gust dulce acrişor plăcut. În condiţiile podgoriei Drăgăşani, dezmuguritul soiului se declansează la nivel mijlociu pe la jumatatea lunii aprilie iar perioada de vegetaţie se extinde pe 180-185 de zile. Butucii au vigoare mare şi fertilitate mijlocie-mare, potenţial de producţie mare de 4.8-6.8 kg pe butuc, respectiv 20-25 t/ha. Strugurii ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie, cu aproximativ 10 zile după soiul Merlot.

3. Negru de Dragasani: Soiul de struguri Negru de Drăgăşani a fost obținut la SCDVV Drăgășani, prin selectie individuală de către Marculescu M. şi Vladasel M. rezultând din hibridarea sexuală între soiurile Negru vartos și Saperavi, fiind omologat în 1993. Caractere ampelografice. Frunzele adulte au mărime mijlocie cu trei şi cinci lobi, scămoase pe faţa inferioară. Florile sunt hermaphrodite normale. Strugurele este mijlociu ca mărime, de forma cilindro conică, uniaxial, bi- sau triaripat. Bobul este mijlociu (2.0 – 2.5 g) de forma ovaidată, are culoare neagră-albăstruie, acoperita cu pruină, pulpa are culoare roşie, este zemoasă, nearomata şi gust franc. În condiţiile podgoriei Drăgăşani, dezmuguritul soiului se declansează la nivel mijlociu pe la jumatatea lunii aprilie iar perioada de vegetaţie se extinde pe 180-185 de zile. Butucii au vigoare mijlocie şi fertilitate bună. Rezistenţa bună la ger şi mană. La fainare şi putregaiul cenuşiu, soiul prezintă o rezistenţă mijlocie, potenţial de producţie de 4.8-10-16 t/ha. Strugurii ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie.

Rezervarea locului este necesara.
Numar locuri disponibile: 30 de persoane.
Taxa de participare/voucher: 50 lei/persoana (50lei voucher pentru achizitia unei sticle de vin doar din gama prezentata la finalul degustarii)
Voucherele nu sunt cumulative si nu se returneaza!

Rezervarile se fac la:
Telefon: 031.438.0319 sau
Email: office@marvin-wineshop.ro

Va asteptam cu drag pentru a degusta si comenta vinurile alaturi de noi!